Yrittäjän ammattitutkinto

Koulutus on 100% verkkokoulutus

Kenelle koulutus sopii

  • Yritystoimintaa suunnitteleville, joilla on mielessään alustava liikeidea. Liikeidea voi olla kokopäiväinen tai sivutoiminen. Aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä ei edellytetä. Kyseessä voi olla myös yritystoiminnan osto.
  • Koulutus sopii myös sinulle, joka olet jo toiminut kevytyrittäjänä ja haluat selvittää, voisiko oman y-tunnuksen rekisteröiminen olla ajankohtaista.
Tervetuloa mukaan 100% verkossa toteutuvaan yrittäjän ammattitutkinnon verkkokoulutukseen, jossa osallistujat osallistuvat ja jossa saat henkilökohtaista ohjausta oman yritystoimintasi suunnitteluun. Tule mukaan suunnittelemaan liikeideastasi perustamisvalmis yritys!

Koulutuksesta lyhyesti

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Novida ammattiopisto järjestää yhdessä Starttivalmennus Oy:n kanssa yrittäjän ammattitutkintokoulutuksen verkkototeutuksena. Webinaareja on kaksi kertaa kuukaudessa.

Uusi ryhmä alkaa joka toinen kuukausi.

Laadimme sinulle Novidan vastuuopettajan kanssa HOKSin (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma), joka on apunasi suunnitellessasi opintojasi ja tutkintosi suorittamista sekä näyttöjä. Opintojesi laajuus, sisältö ja kesto määritellään HOKSin laatimisen yhteydessä. Mikäli omaat jo tutkintoon vaadittavan ammattitaidon voit suorittaa tutkinnon ilman koulutusta.

Monilla alueilla Suomessa starttirahan saamisen kriteerinä on suoritettu yrittäjäkurssi tai yrittäjäkoulutus. Tästä verkkokoulutuksesta saat todistuksen yrittäjän ammattitutkinnon tai osatutkinnon suorittamisesta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto käsittää yhden pakollisen tutkinnon osan (osaamisalan mukaan joko Yritystoiminnan suunnittelu 90 osp tai Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 90 osp) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa (á 30 osp). Opetushallituksen tutkinnon perusteet löydät täältä.

Tutkinnon ja koulutuksenjärjestäjä on Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Novida ammattiopisto ja lukio, joka tekee opiskelijavalinnat, henkilökohtaistamisen (HOKS), vastaa osaamisen osoittamisesta eli näytöistä ja niiden arvioinneista, arvioijien valinnasta ja perehdyttämisestä, mahdollisesta arvioinnin tarkistamisesta ja arvioinnin oikaisusta ja todistusten antamisesta.

Yrittäjän ammattitutkinnossa (150 osaamispistettä) on kaksi osaamisalaa:
  • Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen.
  • Yritystoiminnan kehittäminen.
Tutustu kouluttajiin

Koulutus käytännössä

Yrittäjäkoulutus toteutuu 100% verkossa. Verkkotapaamisten eli webinaarien kesto on á 2h ja tapaamisia on 2 kertaa kuukaudessa, jolloin yrittäjäkoulutus sopii mainiosti myös työssäkäyville.

Käytössä on nykyaikainen verkko-oppimisympäristö, johon saat tunnukset. Käytössäsi on myös mobiilisovellus. Verkkotapaamisiin eli webinaareihin voit osallistua myös älypuhelimella tai tabletilla, jolloin osallistuminen ei ole tiettyyn paikkaan sidottua. Verkkokoulutukseemme osallistuminen ei edellytä erityisiä tietoteknisiä taitoja.

Sinulla on oltava käytössäsi internetyhteys ja tietokone/tabletti/älypuhelin, jossa mikrofoni  ja kuulokkeet/kaiutin ja mielellään  myös kamera. Liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelman laatimista varten saat opintojen ajaksi käyttöösi Office Onlinen (Word ja Excel).

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteet ovat auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa liiketoimintaa sekä suorittamaan yrittäjän ammattitutkinto. Koulutuksen aikana laadit mm. liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmat. Niitä voit käyttää paitsi näyttödokumentteina, myös starttirahahakemuksen ja muiden rahoitushakemusten liitteinä.

Aikataulu

Mukaan voit hakeutua non stop-periaatteella ympäri vuoden: uusi ryhmä alkaa joka toinen kuukausi. Joka toinen koulutus on iltaisin.

Koulutus alkaa Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen -jaksolla (kesto 4 kk), jossa käydään läpi kaikki yrittäjyyden perusasiat. Mikäli suoritat koko tutkinnon, koulutus jatkuu valitsemallasi valinnaisella tutkinnon osalla (kesto 2 kk), jossa voit syventää osaamistasi haluamaltasi liiketoiminnan osa-alueelta.

Koulutus sisältävää henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta. Ohjausten ajankohdat sovitaan erikseen.

Hinta

Koulutus on valtion tukemaa, opiskelijan omavastuu on 390,00 €. Novida laskuttaa ensimmäisen erän (30 % eli 117,00 €) kun opinnot ovat alkaneet. Tätä osuutta ei palauteta, mikäli keskeytät koulutuksen. Loppuosa laskutetaan 2 kk:n kuluessa koulutuksen alkamisesta.

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä.

Ilmoittaudu koulutukseenKysy lisää

Yrittäjäkoulutuksen sisältö

Koulutuksen ensimmäinen jakso

Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen

Seuraava ryhmä alkaa lokakuussa 2021. Koulutus alkaa neljän kuukauden Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen-jaksolla, jossa on 8 kpl á 2h webinaareja (päivätoteutus). Aloitusjaksoon sisältyy 2 kpl henkilökohtaista liiketoiminnan ohjausta. Kouluttaja: Niina Palmunen

Lataa aloitusjakson sisältö
1. webinaari: ti 5.10.2021 klo 9-11: Omat valmiudet, liikeidea, liiketoiminnan suunnittelu
2. webinaari: ti 19.10.2021 klo 9-11: Markkinat, kohderyhmät, kilpailutilanne
3. webinaari: ti 9.11.2021 klo 9-11: Tuotteet, hinnoittelu, oman osaamisen brändäys
4. webinaari: ti 23.11.2021 klo 9-11: Kustannustehokas markkinointi, myyntineuvottelu, verkostoituminen
5. webinaari: ti 7.12.2021 klo 9-11: Yritysmuodot, yrittäjän sosiaaliturva, verotus, arvonlisäverotus
6. webinaari: ti 21.12.2021 klo 9-11: Rahoitus, kannattavuus, myyntiennuste
7. webinaari: ti 11.1.2022 klo 9-11: Yrityksen perustamistoimet, kirjanpito
8. webinaari: ti 25.1.2022 klo 9-11: Kassanhallinta, vinkit jatkoon, kysymyksiä & vastauksia, päätös.
Koulutuksen toinen jakso

Valinnaiset tutkinnon osat

Aloitusjakson jälkeen opinnot jatkuvat valinnaisilla tutkinnon osilla (á 2kk), joita voit valita 1-5 kpl.

Tulevat koulutukset

Joulukuussa 2021 alkava ryhmä (iltatoteutus)
  • Aloituswebinaari on ke 1.12.2021 klo 17.30-19.30
  • Webinaarit ovat kaksi kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17.30-19.30
  • Kouluttaja: Leena Lemola
v. 2022 ryhmät (aikataulut päivittyvät syksyllä 2021)
  • Seuraathan sivujamme: ensi vuoden aikataulut päivittyvät syksyn 2021 aikana

Lisätiedot

Koulutuksen sisältö, verkko-opinnot ja yrittäjyys

Sanna Olshin
044 500 5255
sanna.olshin(at)starttivalmennus.fi

Tutkinto

Johanna Beilinson
040 627 7010
johanna.beilinson(at)novida.fi

Kari Mäenpää
050 376 1063
kari.maenpaa(at)novida.fi

Kouluttajat

Niina Palmunen

YRITTÄJÄ, TRADENOMI (YAMK), YHTEISÖPEDAGOGI (AMK), OPETTAJA PED., YRITYSNEUVOJA

Niina on yrityksen perustamisen ja kehittämisen vahva osaaja, joka on reilun 10 vuoden yrittäjäuransa aikana kouluttanut jo tuhansia yrityksen perustamista suunnittelevie ja muutaman vuoden toimineita yrittäjiä. Lähes kaikki toimialat ovat Niinalle tuttuja. Vahvuuksia ovat tuotteistaminen, asiakasvalinta ja liiketoimintamallin hiominen kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Leena Lemola

YRITTÄJÄ, VTM, OPETTAJA PED.

Leenalla on yli 20 vuoden kokemus kouluttajan, konsultin ja johdon tehtävistä. Työkokemusta on kertynyt koulutussektorin lisäksi meri- ja paperiteollisuudesta, käännös- ja lokalisointialalta, rahoitussektorilta ja HR-konsultoinnista. Leenan osaamisaloja ovat mm. yritystoiminnan aloittamiseen, pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, asiakaslähtöisten palvelujen parantamiseen, tuotekehitykseen sekä strategiatyöskentelyyn ja henkilöstö- ja osaamisen johtamiseen liittyvät aiheet. Käytännönläheisessä, oivalluttavassa sparrauksessa ja kouluttamisessa Leena hyödyntää mm. palvelumuotoilun metodeja.

Sanna Olshin

TOIMITUSJOHTAJA, YRITTÄJÄ, YTM YRITTÄJYYS, OPETTAJA PED., YRITYSNEUVOJA

Sanna on valmentanut lähes 20 vuoden aikana tuhansia eri elinkaaren vaiheessa olevia pk-yrittäjiä. Erityisosaaminen: yritystoimintaa suunnittelevien ja alkutaipaleella olevien yritysten liiketoiminnan kehittäminen. Sanna toimii tämän koulutusohjelman vastuukouluttajana ja yritysvalmentajana.

Kokemuksia Yrittäjän ammattitutkinto - Asiantuntijayrittäjäksi -kurssista

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Koulutus oli hyvin rakennettu laaja kokonaisuus. Kouluttajat olivat rautaisia ammattilaisia. Ilman tätä koulutusta olisin varmaankin tehnyt monia virheitä. Erityiskiitos kouluttajalleni, joka tsemppasi eteenpäin lämpimällä ja rohkaisevalla otteella.

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Sain paljon tietoa yrittämisestä. Mielestäni jokaiselle yrittäjälle koulutus pitäisi olla pakollinen. Ja kouluttajani oli niin hyvä ja inspiroiva 🙂

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Koulutus oli monipuolinen. Kävimme hyviä keskusteluja kouluttajien ja muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoiden erilaiset ammatilliset taustat antoivat monia uusia näkökulmia asioihin.

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Ehdottomasti parasta koulutuksessa oli että, sain asiantuntevaa "sparrausta" omaan liikeideaani. Sain myös hyödyllisiä käytännön vinkkejä esim. talouslaskennasta.

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Verkkokoulutus toi joustavuutta opiskeluun. Luentojen väli oli sopivan pituinen, jotta ehti hyvin tekemään kaikki annetut tehtävät. Kattava ja kannustava koulutus.

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Verkkokurssi oli miellyttävä tapa opiskella. Valinnaisaineet antoivat paljon uutta tietoa ja intoa yrityksen kehittämiseen. Kaikki kouluttajat olivat erinomaisia!

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Kurssi on monipuolinen koulutus yrittäjyydestä ja mielestäni sen pitäisi olla pakollinen kaikille yrittäjille. Olen erittäin tyytyväinen ja innostunut. Ja seura kurssilla oli mitä parhainta!

OpiskelijaYrittäjän ammattitutkinto

Yllätyin, kuinka hyvin keskustelua syntyi heti ensimmäisellä tapaamisella ja meistä muodostui tiivis ryhmä. Hain tältä kurssilta keskustelua ja vinkkejä omaan yritystoimintaani liittyen. Molemmat toiveeni täyttyivät kurssilla.