Koulutukset

Ota yhteyttä

Koulutuskalenteri

Starttivalmennuksen asiantuntijayrittäjyyden lyhytkoulutukset (1h-1pvä) löydät Skollan koulutuskalenterista.

Koulutuspäivät toteutuvat Zoomilla. Osallistua voit joko livenä tai katsomalla tallenteen jälkikäteen.

Syksyn 2022 tarjonta:

Asiantuntijayrityksen perustaminen 1 pvä –Asiantuntijoille, jotka harkitsevat sivu- tai päätoimisen yrityksen perustamista. Päivä antaa kokonaiskäsityksen siitä, mihin asioihin yrittäjäksi lähteminen vaikuttaa, miten yritys perustetaan ja miten omaa liikeideaa kannattaa lähteä viemään eteenpäin.

Asiantuntijayrityksen perustamislaskelma (kevyt) 2 h – Asiantuntijoille, jotka harkitsevat sivu- tai päätoimisen yrityksen perustamista ja haluavat alustavalla tasolla selvittää onko liikeideassa mahdollisuuksia kannattavaan yritystoimintaan. Kevyt laskelma käy työkaluksi kannattavuuden hahmottamiseksi. Osallistujat saavat Excel-laskelmapohjan käyttöönsä.

Asiantuntijayrityksen perustamislaskelma (kattava) 1 pvä – Asiantuntijoille, jotka ovat lähdössä sivu- tai päätoimisiksi yrittäjäksi ja haluavat selvittää paljonko yrityksen perustaminen maksaa, mistä voi hakea rahoitusta, mitä kuluja yritystoiminnasta syntyy, paljonko on oltava myyntiä, jotta toiminnasta saadaan kannattavaa ja miten tulos kehittyy 3. vuodessa. Lisäksi koulutuksessa saa opit kassabudjetin laatimiseen (edellytetään usein starttirahan hakemisessa). Kattava laskelma käy omaksi työkaluksi ja starttirahahakemuksen ja lainahakemuksen liitteeksi. Osallistujat saavat Excel-laskelmapohjan käyttöönsä.

Koulutukset sopivat kaikille lähtötasosta riippumatta. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa yrittäjäkoulutustaustaa tai osaamista laskelmien laatimisesta. Koulutuksista hyötyvät erityisesti osallistujat, joille yrittäjyys on vierasta, mutta jotka ovat kiinnostuneita viemään omaa liikeideaa eteenpäin.

Muut koulutukset

Ei tulevia koulutuksia

Kouluttajat

Sanna Olshin

Starttivalmennus Oy
TOIMITUSJOHTAJA, YRITTÄJÄ, YTM YRITTÄJYYS, OPETTAJA PED., YRITYSNEUVOJA

Sanna on valmentanut 20 vuoden aikana tuhansia eri elinkaaren vaiheessa olevia pk-yrittäjiä. Erityisosaaminen: yritystoimintaa suunnittelevien ja alkutaipaleella olevien yritysten liiketoiminnan kehittäminen ja kasvuun auttaminen. Sanna on Starttivalmennuksen perustaja ja toimii Asiantuntijayrittäjäksi - yrittäjyyden ammattitutkintokoulutusten vetäjänä.

Leena Lemola

Koulutus ja konsultointi Leena Lemola
YRITTÄJÄ, VTM, OPETTAJA PED.

Leenalla on yli 20 vuoden kokemus kouluttajan, konsultin ja johdon tehtävistä. Työkokemusta on kertynyt koulutussektorin lisäksi meri- ja paperiteollisuudesta, käännös- ja lokalisointialalta, rahoitussektorilta ja HR-konsultoinnista. Leenan osaamisaloja ovat mm. yritystoiminnan aloittamiseen, pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, strategiatyöskentelyyn ja henkilöstö- ja osaamisen johtamiseen liittyvät aiheet.

Toivo Koski

Tulosakatemia Oy
TOIMITUSJOHTAJA, YRITTÄJÄ, KTT, DI

Toivo on palkittu talouskouluttaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus liiketoiminnan suunnittelusta, sisäisestä ja ulkoisesta laskentatoimesta, rahoituksesta ja pääomasijoitustoiminnasta asiakkainaan pörssi- ja pk-yrityksiä. Toivo on toiminut useiden yritysten hallituksen jäsenenä, pääomasijoitusrahaston sijoitusjohtajana sekä Helsingin Kauppakorkeakoulun Yrittäjyyden maisteriohjelman johtajana. Hän kouluttaa mm. Kauppakamarin Business Controller-, Toimitusjohtaja- ja Hyvä hallitusjäsen- kursseilla, Aalto yliopiston, Tampereen kesäyliopiston ja Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutus ja MBA-kursseilla.

Linda Asikainen

Myyntituli Oy
TOIMITUSJOHTAJA, CO-FOUNDER

Linda on kokenut kouluttaja, joka on valmentanut, rekrytoinut ja johtanut satoja myyjiä. Linda on kasvattanut myyntiä niin pörssiyhtiössä kuin pk-sektorillakin. Lindan intohimo on valjastaa teknologia osaksi myyntiprosessia ja auttaa myyjiä tulkitsemaan sekä toimimaan datan tuomien tulosten mukaisesti. Suurin ilo ja liekki Lindaan syttyy, kun hän on pystynyt auttamaan koulutettaviaan nousemaan uudelle tasolle - löytämään itsestään uusia vahvuuksia ja voimavaroja.

Päivi Jormalainen

Tarvissio Oy
YRITTÄJÄ, MBA, TRADENOMI, OPETTAJA PED.

Päivi on työskennellyt koko työuransa taloushallinnon parissa: palkkatyössä kirjanpitoassistentista talousjohtajaan. Päivi palvelee eri kokoisia asiakasyrityksiä tilitoimistoyrittäjänä. Päivi on myös kokenut kouluttaja.

Juho Liljeroos

Kasvuasiaintoimisto Kansleri Oy
TOIMITUSJOHTAJA, YRITTÄJÄ, DI TIETOJOHTAMINEN, DESING MANAGEMENT JA PALVELUMUOTOILU

Juho on myynnin ja palvelumuotoilun asiantuntija ja kokemusmies, joka on kouluttanut palvelumuotoilua niin oppilaitoksissa, järjestöissä kuin yksittäisissä yrityksissä. Juhon opeilla pääset tuotteistamaan ja hiomaan paitsi oman yrityksesi prosesseja, myös ymmärtämään potentiaalisten asiakasyritysten liiketoimintaa. Juho on myös digitaalisen asiakaspolun ja markkinoinnin vahva osaaja.

Niina Sainius

Esiintymisvalmennus ILO
TOIMITUSJOHTAJA, CO-FOUNDER, TRADENOMI

Niinan esiintymisvalmennuksiin on osallistunut vajaan 20 vuoden aikana yli 27 000 asiantuntijaa. Niina on erityisen inspiroitunut valmentamaan sanattoman viestinnän ja kehonkielen tehokeinoja niin esitys- kuin myyntitilanteisiin. Valmennukset toteutetaan aina ilon ja innostuksen ilmapiirissä. Erityisesti Niinaa on kiitelty selkeiden, käytännöllisten ohjeiden antamisesta ja yksilöllisestä huomioimisesta, sillä valmennuspäivät sisältävät sekä tekemistä että kokemista.

Tarja Lindholm

Ledumile
YRITTÄJÄ, DI, OPETTAJAN PED.

Tarja on toiminut lähes 10 vuotta kouluttajana. Tarjalla on omakohtaista kokemusta sekä prosessi-insinöörinä että ostopäällikkönä toimimisesta, kuin myös erilaisista projekteista yhteensä 20 vuoden ajalta. Tarjan käytännönläheiset koulutukset auttavat oivaltamaan asioita, jotka vaikuttavat yrityksen tuottavuuteen, tehokkuuteen ja kannattavuuteen. Kannustava johtaminen, tehokas projekti, sujuvat systeemit, Lean-ajattelu sekä koko toimitusketjun hallinta ovat koulutusten keskeisiä teemoja.

Ulla Lövholm

Konsultointi Ulla Lövholm Oy
HENKILÖSTÖKONSULTTI, VALMENTAJA, YRITTÄJÄ

Ullalla on 30 vuoden vankka kokemus henkilöstöjohtamisesta ja sen käytäntöön viemisessä. Jokaiselle ihmiselle löytyy se sopiva työ ja työpaikka, jossa hän menee täysillä mukaan ja tekee innolla töitä. Ulla auttaa yrittäjää rakentamaan yritykseen käytännönläheiset henkilöstöprosessit sekä pitämään itsestään hyvää huolta.

Teemu Elomaa

Lean5 Europe Oy
PARTNER, PROJEKTIJOHTAJA, LEAN-ASIANTUNTIJA

Teemun ydinosaamista on Lean-menetelmien kouluttaminen ja konkreettinen prosessien kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa mitattavin tuloksin. Kouluttajana Teemu on selkeä ja vuorovaikutteinen. Lukuisten eri toimialojen kehittämishankkeiden vetovastuullisena Teemulla on todella kattava kokemus projektinhallinnasta, henkilöstön muutosjohtamisesta, esimies- ja johtoryhmävalmennuksista, prosessien kehittämisestä ja tuottavuuden jatkuvasta parantamisesta.

Hanna Takala

Zento Oy
MEDIANOMI

Hanna Takala toimii Zentossa sosiaalisen median asiantuntijana. Hannalla on jo 10 vuoden vankka kokemus someviestinnästä ja sen valmennuksesta. Hannan erityisosaamista on asiantuntijaviestintä ja henkilöbrändäys. Hanna auttaa sinua asiantuntijanbrändin rakentamisessa: sisällössä, sopivien digitaalisten työkalujen valinnassa ja viestinnän kohdentamisessa.

Olli Annala

Suomen Taitohankinta Oy
TOIMITUSJOHTAJA, TRADENOMI, YRITYSNEUVOJA

Olli on yrittäjänä julkisten hankintojen sekä yritysten omistajanvaihdosten tunnettu edistäjä. Hän on toiminut konsulttina, yritysneuvojana, kouluttajana ja toteuttajana lukuisissa hankintamenettelyissä sekä omistajanvaihdoksissa eri puolilla Suomea. Ollia on erityisesti kiitelty hänen käytännönläheisestä ja kokonaisvaltaisesta toimintatavastaan.

Kouluttajien kokemuksia Starttivalmennuksesta

“Starttivalmennus on yksi parhaita yhteistyökumppaneita, joita olen kouluttajan urallani kohdannut. Koulutuksia koskevat käytännön asiat sujuvat jouhevasti eikä mitään tarvitse ihmetellä. Koulutuksiin osallistuneet ovat ainakin minun asiani kohdalla olleet motivoituneita ja ilahduttavan valmiita hyödyntämään oppeja työssään tavalla tai toisella.”

Hanna Takala, ZentoStarttivalmennuksen kouluttaja

“Starttivalmennuksen kautta kouluttaminen on sujunut erinomaisesti. Koulutusryhmistä ja -kokonaisuuksista saa hyvät etukäteistiedot, sekä koulutuksen jälkeen arvokkaat palautteet, joiden avulla voi kehittää toimintaa eteenpäin. Viestintä pelaa loistavasti!”

Juho Liljeroos, Kasvuasiaintoimisto Kansleri OyStarttivalmennuksen kouluttaja

“Starttivalmennuksen kouluttajana olen iloinen siitä, että ryhmät ovat aina olleet täynnä upeita koulutettavia. Ryhmäläiset ovat todella innoissaan oppimaan uutta myynnistä ja haluavat syventää omaa osaamistaan.

Starttivalmennus on hyvin hoitanut kouluttajan suuntaan viestinnän ja ohjeistukset. Olen myös saanut tukea etäkoulutuksiin, jonka merkitys korona-aikana on ollut erittäin suuri. Koulutukset on hyvin organisoitu ja sisällöt selkeät. Starttivalmennus varmistaa, että sisällöt vastaavat tutkinnon osa-alueita ja tämä on minulle kouluttajana erinomainen tuki. Näin varmistamme yhdessä koulutusten laadun. Sannan ote on erittäin ammattitaitoinen. Kouluttajana koen koulutusten laadun olevan ykkösasia ja Sannan luotsaamana siihen voi luottaa.”

Linda Asikainen, Myyntituli OyStarttivalmennuksen kouluttaja